Vojenský guláš z Josefova
Jaroměř je díky pevnosti Josefov historicky spojená s vojenskou posádkou. Zkuste tamější vojenský guláš.

Doporučený postup přípravy
Na 1 porci je třeba nejméně 300 g hovězího masa.
Maso se omyje ve studené vodě, nakrájí na kostky a s drobně nakrájenou cibulí (1 porce 200 g) se bez tuku dusí v přikrytém kastrolu, přičemž si maso potřebnou šťávu pouští samo.
Po hodinovém dušení se guláš přiměřeně osolí, zalije se masovým vývarem nebo horkou vodou, podle libosti i zapráší moukou, a jakmile je asi po 2 hodinách hotov a podle chuti více či méně okořeněn paprikou, je možné přidat uvařené a oloupané brambory.
Aby se brambory připravily chutněji, mohou se syrové oškrábat, čistě vyprat a podle velikosti nakrájet na čtvrtky nebo půlky. Ke guláši se přidají po hodinovém dušení masa. Přitom je nutno počítat s tím, že je třeba přilít horký vývar nebo horkou vodu, aby jídlo nebylo příliš husté a aby všechnu šťávu nevypily brambory.
INGREDIENCE
- 300 kg hovězího masa
- 200 kg cibule
- brambory
- sůl
- mouka dle libosti
- koření - paprika
Děkujeme za poskytnutí materiálů Tomáši Kunstovi. Vojenský guláš z Josefova je tradičním pokrmem královského věnného města Jaroměř