Švestková omáčka s uzeným masem (4 porce)
Doporučený postup přípravy
- ½ kg uzeného masa vaříme cca půl hodiny
Omáčka:
- 20 dkg sušených švestek
- 2 vrchovaté lžíce švestkových povidel
- 20 dkg rumových perníčků
- koření ½ badyánu, skořice, 5 hřebíčků, strouhaná kůra z ½ citrónu, 2 lžíce rumu
Švestky namočíme přes noc, přidáme koření (které zavážeme do sáčku – například po rýže), vaříme do změknutí 30-60 minut, přidáme povidla, kůru z citrónu, nadrcené perníčky, ochutíme rumem.
Servírujeme plátky uzeného masa polité omáčkou s bramborovým knedlíkem.
Recept Švestková omáčka s uzeným masem je tradičním receptem města: Nový Bydžov