Švestková omáčka s uzeným masem (4 porce)

Švestková omáčka s uzeným masem

Doporučený postup přípravy

  • ½ kg uzeného masa vaříme cca půl hodiny

Omáčka:

  • 20 dkg sušených švestek
  • 2 vrchovaté lžíce švestkových povidel
  • 20 dkg rumových perníčků
  • koření ½ badyánu, skořice, 5 hřebíčků, strouhaná kůra z ½ citrónu, 2 lžíce rumu

Švestky namočíme přes noc, přidáme koření (které zavážeme do sáčku – například po rýže), vaříme do změknutí 30-60 minut, přidáme povidla, kůru z citrónu, nadrcené perníčky, ochutíme rumem.
Servírujeme plátky uzeného masa polité omáčkou s bramborovým knedlíkem.

Recept Švestková omáčka s uzeným masem je tradičním receptem města: Nový Bydžov

V rámci zkvalitňování našich služeb využíváme soubory cookies. Podrobné informace o využívání cookies na tomto webu se dozvíte na této stránce.

Příjmout všePříjmout nastavenéNezbytnéZavřít

Otevřít okno cookies