Couračka

V úrodné půdě u Hradce Králové se daří zelí, cibuli a bramborám, které jsou pěstovány šetrným způsobem.

Polévka Couračka

Na menší kousky nakrájené brambory vaříme se solí a kmínem. Zvlášť uvaříme kysané zelí s bobkovým listem, novým kořením a třemi kuličkami pepře. Obojí smícháme dohromady a zahustíme světlou jíškou. Povaříme asi 8 minut, a pak přidáme čerstvé máslo a smetanu.

Zamícháme a už nevaříme. Přidat můžeme špetku sladké papriky a uškvařenou slaninku.

INGREDIENCE

Brambory, kysané zelí, máslo, hladká mouka, smetana, sladká paprika, slanina, bobkový list, nové koření, černý pepř, sůl, kmín

Zdroj tohoto receptu: www.hradecko.eu

Recept na na polévku Couračka pochází z města: Hradec Králové